Pristupačnosti
Pristupačnosti
loading

Novosti

Početak ogrjevne sezone 2020./2021. godine

Početak ogrjevne sezone 2020./2021. godine
28. rujna 2020.

Dobro jutro našim korisnicima,

Nakon toplog i suhog ljeta stigao nam je prvi hladni val. Iako se nisu u potpunosti ostvarili tradicionalni uvjeti za početak grijanja, temperature u stanovima su na granici ugodnog pa smo u Gradskoj toplani odlučili započeti s grijanjem.

Većina toplinskih podstanica u zgradama je spremna za primanje toplinske energije, kod onih zgrada koje još nisu (npr. zbog radova na unutarnjim instalacijama) molimo predstavnike stanara da nas kontaktiraju kad se završe ti radovi kako bi naša ekipa došla i pustila toplinsku podstanicu u rad.

Prognoza vremena za ovaj tjedan je granična, tako da je za očekivati da će isporuka toplinske energije biti povremena.

Za ovu ogrjevnu sezonu uvest ćemo još neka poboljšanja koja podižu kvalitetu usluge. U cilju poboljšanja hidrauličnog uravnoteženja sustava gradskog vrelovoda prilagodit ćemo vremena startanja prijema toplinske energije u podstanicama. Također, mjesečna očitanja potrošene toplinske energije ćemo očitavati u preciznijim unaprijed definiranim vremenskim intervalima. Uvodimo i neke nove pristupe u obračunu potrošene toplinske energije temeljem najboljih iskustava u toplinarstvu u RH.

Za pitanja građana vezano za grijanje mogu nam se javiti na sva sredstva komunikacije; predlažemo da prvo kontaktiraju svoje predstavnike stanara koji su najčešće najbolje upućeni u situaciju sa grijanjem u svojoj zgradi.

Na kraju još da informiramo građane da se krajem godine očekuje formalno raspisivanje EU natječaja za obnovu gradskog vrelovoda. Gradska toplana je u završnoj fazi priprema za taj natječaj kojim planiramo obnoviti ¾ postojećeg vrelovoda, što je preduvjet za učinkovito preuzimanje energije iz obnovljivih izvora odnosno grijanje grada – time ćemo svi zajedno doprinijeti novopostavljenom EU cilju smanjenja emisije CO2 za 60% u 2030. godini u odnosu na baznu godinu.

 

 

U slučaju pitanja ili problema s grijanjem na gradsku toplanu, kontaktirajte nas.
Kontaktirajte nas