Kontakt telefon 047/411-166
Besplatni broj za hitne intervencije 0800 200 179
Info i podrška info@gradska-toplana.hr

Toplanin kutak

Počinje sezona grijanja 2019/2020

Kategorija: Novosti

Tijekom ljetnih mjeseci Gradska toplana Karlovac izvršila je niz opsežnih i zahtjevnih radova kako bi svojim korisnicima osigurala kvalitetnu uslugu. Uz radove na vrelovodnoj mreži te radovima u proizvodnom postrojenju, učinjeno je i mnoštvo aktivnosti na kućnim toplinskim sustavima naših korisnika. Također, ugovorene su dovoljne količine plina te rezervnog energenta što korisnicima Gradske toplane pruža još veću sigurnost jer u slučaju eventualne plinske krize grijanje korisnicima ne staje.

U skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (NN 35/14, 129/15), ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna, a uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni započinje na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti.

Sukladno tome, Gradska toplana Karlovac danas u popodnevnim satima pokreće postrojenje te će prvi korisnici (prioritetni) sutra početi primati toplinsku energiju preko centralnog toplinskog sustava, a kroz sljedećih par dana i svi ostali korisnici. Kao što je već spomenuto, grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Ovim putem pozivamo predstavnike stanara da osiguraju nesmetan pristup svojim toplinskim podstanicama za djelatnike Gradske toplane, kako bi njihove zgrade počele primati toplinsku energiju iz gradskog centralnog toplinskog sustava. Također apeliramo i na krajnje kupce koji još uvijek izvode radove na unutarnjim instalacijama da ih što prije završe te po završetku obavijeste Gradsku toplanu kako bismo u svim zgradama mogli što prije uključiti grijanje.

I ove grijaće sezone Gradska toplana će omogućiti svojim korisnicima posebnu regulaciju isporuke toplinske energije u slučaju najavljenih izrazito niskih vanjskih temperatura te za Božićne i novogodišnje blagdane, čime ćemo građanima pružiti još bolju uslugu. Temeljem upita naših korisnika razmatramo i produljeno grijanje navečer i raniji početak grijanja ujutro, kao i reducirano noćno grijanje, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti građane.

Potrebno je spomenuti kako je početak isporuke toplinske energije zahtjevniji od samog razdoblja u kojem se energija kontinuirano isporučuje. Upravo iz tog razloga odlučili smo se krenuti s grijanjem dok su vremenski uvjeti još stabilni kako bi pokretanje sustava, kao i otklanjanje mogućih problema u kućnim sustavima građana bili napravljeni ne umanjujući komfor grijanja u stanovima i poslovnim prostorima. Naši korisnici se za sva pitanja i probleme vezano na uslugu grijanja mogu javiti direktno nama u Gradsku toplanu, gdje ćemo im u najkraćem vremenu nastojati pomoći.

Imate pitanja ili probleme sa grijanjem na gradsku toplanu ? kontaktirajte nas !