Kontakt telefon 047 411 166
Info i podrška info@gradska-toplana.hr

Toplanin kutak

Priopćenje o radovima

Gradska toplana Karlovac započela je s rekonstrukcijom i zamjenom glavnog voda u Meštrovićevoj ulici. S obzirom na prosječnu starost cijevi preko 30 godina, obnova je bila prijeko potrebna kako bi se na vrijeme osigurala što kvalitetnija i sigurnija isporuka za sve korisnike Gradske toplane. Ovim radovima u Meštrovićevoj ulici osigurat će se kvalitetnije grijanje za oko 50 posto korisnika centralnog toplinskog sustava, za stanovnike gradskih četvrti Grabrik, Luščić i dio Novog Centra. Vrijednost radova je oko 3 milijuna kuna. Završetak radova planiran je za 1.rujna ove godine.

 Osim na vrelovodu, trenutno se vrše i opsežni radovi u kotlovnici. Završeno je dimnjačarsko čišćenje kotlova, remont i popravak svih dijelova postrojenja, kotlovskih uređaja, distribucijskih pumpi, uređaja za pripremu vode i mazutne stanice. Do početka ogrjevne sezone izvršit će se i čišćenje opreme i proizvodnog pogona, odmuljivanje i odzračivanje vrelovodnih kotlova, kao i zamjena prednjeg ekrana kotla. Napominjemo kako je prošle godine izvršena sanacija  donjeg dijela desnog ekrana kotla te je saniran dimnjak.

Izvan ogrjevne sezone krajnji kupci imaju mogućnost izvoditi planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja, koje može izvoditi Gradska toplana na zahtjev suvlasnika ili predstavnika suvlasnika.

Imate pitanja ili probleme sa grijanjem na gradsku toplanu ? kontaktirajte nas !