Kontakt telefon 047 411 166
Info i podrška info@gradska-toplana.hr

Toplanin kutak

Početak grijanja

Prema Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (Narodne novine br. 35/14, 129/15) ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine.

Opskrba toplinskom energijom za grijanje započinje u ogrjevnoj sezoni na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti, te iz tog razloga Gradska toplana d.o.o. redovito prati kretanje vanjskih temperatura zraka te će u skladu s navedenim započeti s opskrbom toplinske energije kada se za to stvore uvjeti.

Isporuka toplinske energije za grijanje započinje u ogrjevnoj sezoni kada to pisanim putem od kupca zatraži ovlašteni predstavnik suvlasnika.

Prioritet pri uključivanju grijanja imat će vrtići, škole, domovi zdravlja, domovi za starije i nemoćne osobe i sl.

Bitno je napomenuti da je Gradska toplana Karlovac u svojim aktivnostima za nadolazeću sezonu grijanja izvršila nekoliko značajnih radova.

Najzahtjevniji dio posla bio je na rekonstrukciji vrelovoda u Meštrovićevoj ulici, a radovi na toj dionici koji su bitni za početak sezone grijanja su završeni i prije samog roka.  Zamijenjene su cijevi izvan dva šahta, a u odnosu na prijašnje, nove cijevi su većeg obujma, čak 500 mm. Također, izvršena je tlačna proba samih cijevi te izoliranje spojeva. Obnova je bila prijeko potrebna, a s obzirom na prosječnu starost cijevi preko 30 godina, nove cijevi će svakako osigurati kvalitetniju i sigurniju isporuku grijanja za korisnike Gradske toplane.

Podsjećamo da su početkom svibnja izvršeni radovi u Osnovnoj školi Dubovac, gdje je zamijenjen dio vrelovoda,  radovi na križanju Tuškanove i ulice Izidora Kršnjavoga, zamijenjena je dionica vrelovoda i  ispred vrtića Rakovac - priključak Atomsko sklonište. Također, gotova je i zamjena dionice vrelovoda na Tržnici za područje Sarajevske ulice te dionice vrelovoda za zgradu nove tržnice.

U kotlovnici je zamijenjen prednji ekran kotla, servisirani su kotlovski ventili. Uz redovan remont, izvršeno je i kemijsko čišćenje kotlova. Prošle godine saniran je donji dio desnog ekrana kotla te je obnovljen dimnjak.

Izvan sezone grijanje krajnji kupci imaju mogućnost izvoditi planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja, koje može izvoditi Gradska toplana na zahtjev svakog pojedinog suvlasnika samostalne uporabne cjeline ili predstavnika suvlasnika ukoliko se radi o zajedničkim dijelovima.

Imate pitanja ili probleme sa grijanjem na gradsku toplanu ? kontaktirajte nas !