Pristupačnosti
Pristupačnosti
loading

Novosti

Novi Ugovor Gradske toplane o revitalizaciji opreme i ugradnji upravljačkog sustava za vođenje i nadzor

Novi Ugovor Gradske toplane o revitalizaciji opreme i ugradnji upravljačkog sustava za vođenje i nadzor
22. travnja 2022.

20.04.2022., Karlovac - u prostoru Gradske toplane potpisan Ugovor o revitalizaciji opreme na predajnom dijelu toplinskih podstanica i ugradnji upravljačkog sustava za vođenje i nadzor distribucijske mreže, tzv. SCADA. Ugovor je potpisan sa zajednicom ponuditelja ATO Inženjering d.o.o. i Mato el-d d.o.o. u sklopu projekta Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu, a vrijednost ugovora iznosi 10.890.057,31 kn bez PDV-a.

Revitalizacija će donijeti siguran i kontroliran rad karlovačkog centralnog toplinskog sustava te omogućiti bolju upravljivost i nadzor rada, kao i poboljšani sustav očuvanja energije tijekom rada sustava.

Cilj ovog projekta je obnova vrelovoda i povećanje energetske učinkovitosti isporuke toplinske energije građanima Karlovca i poslovnim subjektima – korisnicima centralnog toplinskog sustava. Zbog dotrajalosti vrelovodne mreže dolazi do znatnih financijskih i materijalnih gubitaka te negativnog utjecaja na ravnomjernu i pravodobnu isporuku toplinske energije krajnjim kupcima, stoga će se projektom osigurati pouzdanost i sigurnost isporuke toplinske energije uz smanjenje gubitaka u distribuciji te će se stvoriti preduvjeti za noćno grijanje.

Ovaj društveno koristan projekt usmjeren je na korištenje obnovljivih izvora energije, a njegovom provedbom, gubici topline u distribuciji toplinske energije bit će smanjeni s trenutnih 15% na manje od 8%. Također, od ukupne duljine trase vrelovodne mreže planira se zamijeniti 15,7 kilometara, odnosno 74% cijevi.

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

U slučaju pitanja ili problema s grijanjem na gradsku toplanu, kontaktirajte nas.
Kontaktirajte nas