Pristupačnosti
Pristupačnosti
loading

Novosti

08.09.2022. Priopćenje za medije

08. rujna 2022.

Danas u četvrtak 08.09.2022. godine u 12:00 sati, u Ulici Tadije Smičiklasa 23 održana je tiskovna konferencija u svrhu prezentiranja aktivnosti EU projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“.

Prezentirane su do sada realizirane projektne aktivnosti te daljnji ciljevi i radovi na aktivnostima zamjene vrelovodnih cijevi i ventilskih okana te ostalim elementima projekta.

Radove na elementu projekta zamjene vrelovodnih cijevi i ventilskih okana radove izvodi za Grupe 3 Zajednica ponuditelja: ZG Marine d.o.o., BK Montaža d.o.o. i Zagreb montaža d.o.o. Za  Grupu 2 radove u ovom dijelu izvodi tvrtka Održavanje i izgradnja pogona d.o.o.

Okupljenim predstavnicima medija obratio se direktor Gradske toplane d.o.o. Hrvoje Klobučar koji je izjavio da su izvođači ulaze u završnu fazu s ovogodišnjim radovima na zamjeni vrelovodnih cijevi i ventilskih okana. Zbog globalnog poremećaja u lancima opskrbe naručeni cijevni materijal kasni u dobavi te je napravljeno manje od predviđenog prvotnog plana. Do sada je obnovljeno ukupno 3965 metara duljine mreže, a do kraja 2022. godine završit će se 5860 metara. Planirani završetak radova za Rajone 1, 6 i 7 te ostatak dionica u gradskim četvrtima Luščić, Grabrik i Rakovac je krajem ljeta 2023. godine.

Aktivnosti na elementu projekta Obnova pogona distribucije i KPV te na elementu projekta Toplinske podstanice i SCADA bit će završene u listopadu ove godine, nakon čega slijedi pokusni rad.

Osvrnuo se i na situaciju sa zelenilom te napomenuo da izvođači vode računa da se uklanja što manji broj drveća te da se propisno zaštiti drveće na lokacijama radova. Do sada su morali ukloniti 35 stabala, a po završetku radova nova stabla će biti zasađena najbliže lokacijama onih koja su morala biti uklonjena.

Zamolio je građane za strpljenje zbog privremenih zauzeća s kojima se susreću tijekom izvođenja radova na vrelovodu kao i da građani budu oprezni u blizini zaštićenih područja na gradilištima te neposredno uz gradilišta zbog vlastite sigurnosti.

Formalna pripravnost početka sezone grijanja počinje 15. rujna 2022. godine, međutim po prognozama koje predviđaju toplo vrijeme početak grijanja se očekuje kasnije, kad se ostvare predviđeni uvjeti.

Projekt „Revitalizacija vrelovodne mreže u gradu Karlovcu“ sufinancira se sredstvima Europske unije. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 133.872.862,00 kn od čega su prihvatljivi troškovi 128.222.862,00 kn, a od kojih se 103.585.047,02 kn financira bespovratnim sredstvima iz EU fondova, putem ITU mehanizma.

Za dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte.

Gradska toplana d.o.o.

U slučaju pitanja ili problema s grijanjem na gradsku toplanu, kontaktirajte nas.
Kontaktirajte nas